Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ale takovou nabídku od Saifa Kaddáfího za pomoc při studiu ekonomie byste nedomítla. Platil 4000 liber měsíčně a studoval v UK dlouho. Byla by z vás milionářka.

0 0
možnosti
Foto

Ale takovou nabídku od Kaddáfího syna Saifa 4000 liber měsíčně za pomoc při studii byste asi neodmítla. Studoval dlouho. Přišla byste si na pár mega.

1 0
možnosti
VV

Domnivam se, ze ta inflace diplomu neni jen zalezitosti poslednich let. Kdyz sedmdesatilty clovek chlubici se vysokoskolskym diplomem v oboru nedokaze spocitat utlum signalu na danou vzdalenost v decibelech, znamena to pro mne, ze ta inflayce zacala uz za vlady jim obdivovaneho Gustava Husaka.

Asi ho proto take neustale tak chvali. Dnes by asi na ten diplo nedosahl.

0 0
možnosti
Foto

A83l68e57š 17M65e37r40t97a

29. 7. 2018 11:23

Celkem s vámi souhlasím jen bych dodal, že těmto "podnikatelům" s diplomy mohou udělat čáru přes rozpočet důslední vedoucí těchto prací. Pokud má student povinost konzultovat práci průběžně a zapracovávat tam připomínky vedoucího, tak to, dle mne, velmi ztěžuje pozici podvodníků a práce se jim prodraží. Bohužel jak píšete, tak jeden člověk obvykle vede hned desítky prací a výsledek si většinou přečte až před obhajobou, kdy už je na proklepnutí si podílu studenta na hotové práci pozdě. Hlavním problémem je však podle mne to, že stát požaduje i na místa referentů vysokoškolské vzdělání a kde je poptávka tam prostě funguje i nabídka.

1 0
možnosti
Foto

To jsem si taky říkala, že by vedoucí práce měl poznat, jestli na ní student skutečně pracuje. Nicméně už dnes to mají tyto firmy dost ošetřené, že se třeba práce dodává po částech, zapracovávají se požadavky klienta, takže je opravdu složité toto odhalit. Myslím, že taky často není ochota ze strany vedoucích se prací víc zabývat, někdy koukají hlavně na formální stránku. Někdy i proto, že tématu sami do hloubky nerozumí, hlavně na vyšších postech, protože řeší hlavně funkce, shání peníze a vědeckou práci za ně dělají asistenti a doktorandi a oni se jen připíšou mezi autory (často jako hlavní řešitelé) - znám takových víc:-(.

1 0
možnosti
DM

Lehkost žití kompilátorských firem je dána právě tím, že se "jedná o témata z ekonomiky, politologie, mezinárodních vztahů". Tam stačí zadat heslo do Googlu, proplést dohromady tři čtyři nalezené texty a pro jistotu trochu přeházet slovosled. Kdyby tyto firmy měly zpracovat například témata

Modifikace Navier-Stokesových rovnic za předpokladu kvazipotenciálního proudění

Optimalizace tvaru funkční plochy axiálního ložiska pomocí analytického řešení Reynoldsové rovnice

Studium chemometrických metod pro vyžití ve spektrometrii laserem buzeného plazmatu

Dekódování kalibračních značek pomocí momentové metody

Vzájemná interakce tlakových pulsací a kmitání nepřímé trubice

Využití konformní geometrické algebry při analýze obrazu všesměrové kamery

(namátkou vybraná letošní zadání FSI VUT v Brně)

nevydělaly by si tyto slavné firmy ani na slanou vodu...

2 0
možnosti
Foto

školství je zdevastováno, avšak devastace přece jen není tak rychlá, jaká by byla v případě placení školného. ještě stále existují Ústavy a studenti, kteří mají jakous takous úroveň.

0 0
možnosti
Foto

Autorko, máte samozřejmě pravdu. Nicméně do úrovně bakaláře je drtivá většina prací "pouhou" kompilací čehosi již mnohokrát napsaného, což profesionál hravě zvládne takřka na počkání. Na nějaké vlastní myšlenky zde není prostor (ani se neočekávají) a oponent nikdy není schopen určit, kdo je finálním autorem podoby celé "stavebnice". Tudíž u některých témat (neustále se opakujících) lze při troše zlé vůle označit za plagiát téměř všechno.

0 0
možnosti
Foto

Máte pravdu, že se témata i diplomových prací často uměle vytvářejí za účelem zadat práci a dokola opakují. U bakalářské práce je možná náplň i samotná rešerše. Záleží ale hodně na zadávajícím, jak se k tomu postaví. Já jsem třeba měla vedoucí bc práce, která byla dost pečlivá, a chtěla, aby práce měla nějaký smysl, a výsledky se daly využít. Měla jsem téma "Rozložení napětí na řetězci izolátorů". První část byla rešerše závěsných izolátorů, včetně popisu technologie výroby, byla jsem kvůli i na exkurzi ve výrobním závodě. Jen ta rešerše měla asi 100 stran a vedoucí z těch informací byla nadšená a možná z toho čerpá dosud. Druhá část byla praktická - změřit a vyhodnotit napětí na řetězci v laboratoři. Je fakt, že úroveň a obtížnost prací se hodně liší i na veřejných VŠ.

0 0
možnosti
SN

:-),,,,,,Je to tak! Souhlas bezvýhradný. R^R^R^

3 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1439x
Mám vzdělání a praxi v mnoha oborech, zejména v průmyslu, vzdělávání, výzkumu, umělecké tvorbě, popularizační a publikační činnosti a marketingu. Hodně se také věnuji literárním aktivitám. Vedu literární skupinu SIG Literární tvorba, vydala jsem sbírky básní Cesta za duhou./Jestli víte to, co já/, Stroj času, Když nastává odliv nadějí, Démanty v nás,  Dopisy, Na dně vesmíru našeho myšlení, básně a prózu Úlomky duhy, povídky Osudová a novelu Muškám neutečeš. Dále jsem přispěla do různých sborníků, jako například Opouštění ze soutěže Literární Varnsdorf 2016 nebo Za okny tma z prvního ročníku soutěže, kterou pořádá naše skupina. Knihy také graficky a výtvarně upravuji. Pocházím z umělecké rodiny, přispěla jsem do rodinné umělecké knihy Katalog 100 let výtvarné tvorby jedné rodiny.

Někdy v uměleckých oborech soutěžím, (mám nějaké úspěchy v literární tvorbě), ale prezentuji i malbu a fotografii, buď ve výstavních síních nebo na Internetu, jako například v této galerii https://www.e-moc-e.cz/malba-2020/. Mám ještě mnoho dalších zájmů, mezi něž patří pozorování a komentování společnosti, což dělám na blogu. Dlouho jsem vedla, dnes už neaktivní, blog http://kubickova.bigbloger.lidovky.cz/.