Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
HN

Fíha, kde začít. Za prvé, váš průzkum nemůže být relevantní, protože Vám tam chybí věk.

Dále, ekonomie jako taková je společenská věda, společně se sociologií, politologií a podobně, takže bych ji dohromady s technickými obory moc nedávala. A to je jádro pudla - společenské vědy, znalost politologie, sociologie, historie (ano vím, pro techniky a třeba fyziky je to fuj) vede k širokému rozhledu. A právě široký rozhled, schopnost kritického a analytického myšlení vede k tomu, že tito lidé čerpají informace z mnoha zdrojů, porovnávají je a podobně. A Ať se vám to líbí nebo ne, tito lidé (hlavně ve věku 25 - 35) volili Drahoše.

Neupírám technikům jejich inteligenci, jen je jejich vědění jako v tunelu. Nemají rozhled, jsou zaměření jen na svůj obor. Samozřejmě ne všichni.

1 1
možnosti
HN

Ještě jedna věc - pokud nenasbíráte dostatečné množství dat, které by potvrdily vaši hypotézu, jsou jakékoliv závěry čistě spekulativní.

0 0
možnosti
Foto

Podle výsledků v jednotlivých krajích je spíš důležitější, že tam, kde je větší nezaměstnanost a zadluženost a méně pracovních příležitostí, měl převahu Zeman. Naopak tam, kde je minimální nezaměstnanost, lepší životní podmínky, dost pracovních příležitostí, malá zadluženost atd., měl převahu Drahoš. Samozřejmě tam je i jistá souvislost se vzděláním.

A nezdá se Vám paradoxní, že Zemanovi voliči dali přednost tomu, kdo pro zlepšení jejich podmínek nic neudělal (+ jeho vláda) a nadále těžko něco udělá? Nemůžete se pak divit, že jsou tito voliči charakterizováni jako méně inteligentní?

1 2
možnosti
DB

..........humanitní vědy nikdy národ neuživily...ale ekonomové a technici táhnou společnost ..jen jich je zapotřebí neustále méně a méně, protože část jejich práce může vykonávat nějaký algoritmus.........

a všichni humanitně vzdělaní lidé neví, co skutečně potřebuje společnost, protože dostatek výrobků považují za danou věc.a proto inklinují volit takové představitel, kteří o podstatě společnosti také ví málo či dokonce nic.........je nutné kombinovat humanitní vědy s ekonomií psychologií a dalšími obory, aby člověk měl skutečně šanci něco o společnosti vypovídat.........

to platí o studentech na gymnáziích.......

jde totiž o evoluci lidských skupiny a o evoluci lidských ekonomických aktivit a o základy evoluce Darwina..........a tomu obvykle humanitně vzdělaní nerozumí.......

0 0
možnosti
Foto

A ty algoritmy, které nahradí ekonomy a techniky, vymyslí kdo? Pan Bartoš? ;-D

0 3
možnosti
LH

Nejlepší co můžeme jako voliči Zemana pro něho udělat dalších pět let je, že si ho přestaneme glorifikovat a budeme jeho chování a konání pojmenovávat pravým jménem. Pokud to dělat nebudeme, bude si protistrana oprávněně myslet, že jsme nevzdělaní vesničané.

1 1
možnosti
Foto

J80a34k68u30b 42R28o22t66h

30. 1. 2018 9:27

Dobrý hlas. Problém je v tom, že budete od dalších stejně volících napadáni. Zvykejte si. :-/

2 0
možnosti

Velice správný rozbor.R^

2 1
možnosti

Ne. Ten rozbor je samozřejmě že statistického hlediska naprosto nesmyslný.

1 0
možnosti
Foto

J79a52k86u16b 26R40o52t25h

30. 1. 2018 9:00

Aha, tak lidé s logickým uvažováním, lidé racionální, volili Zemana. Neuvěřitelné, co vy zemanovci ještě ze sebe vytlačíte. 8-o;-D

4 13
možnosti
JN

J48o70s82e46f 18N68o41v45á90k

30. 1. 2018 10:25

to vy Drahošovci tlačíte teda jiné "věci" 8-o;-D

1 3
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1439x
Mám vzdělání a praxi v mnoha oborech, zejména v průmyslu, vzdělávání, výzkumu, umělecké tvorbě, popularizační a publikační činnosti a marketingu. Hodně se také věnuji literárním aktivitám. Vedu literární skupinu SIG Literární tvorba, vydala jsem sbírky básní Cesta za duhou./Jestli víte to, co já/, Stroj času, Když nastává odliv nadějí, Démanty v nás,  Dopisy, Na dně vesmíru našeho myšlení, básně a prózu Úlomky duhy, povídky Osudová a novelu Muškám neutečeš. Dále jsem přispěla do různých sborníků, jako například Opouštění ze soutěže Literární Varnsdorf 2016 nebo Za okny tma z prvního ročníku soutěže, kterou pořádá naše skupina. Knihy také graficky a výtvarně upravuji. Pocházím z umělecké rodiny, přispěla jsem do rodinné umělecké knihy Katalog 100 let výtvarné tvorby jedné rodiny.

Někdy v uměleckých oborech soutěžím, (mám nějaké úspěchy v literární tvorbě), ale prezentuji i malbu a fotografii, buď ve výstavních síních nebo na Internetu, jako například v této galerii https://www.e-moc-e.cz/malba-2020/. Mám ještě mnoho dalších zájmů, mezi něž patří pozorování a komentování společnosti, což dělám na blogu. Dlouho jsem vedla, dnes už neaktivní, blog http://kubickova.bigbloger.lidovky.cz/.