Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Hlavně mně překvapuje jak se staví k tomuto problému OSN, jeho generální tajemník a Rada bezpečnosti OSN. Jako pštrosi, zobák v písku. K čemu se jim posílají členské příspěvky...

0 0
možnosti
RH

Největší problém s islámem má Rusko. Těžko hledat pomoc u státu, který bude během několika desítek let zřejmě většinově muslimský.

0 1
možnosti
Foto

Islám je v Rusku na vzestupu zřejmě díky občanům z asijských republik bývalého SSSR. Tím spíš je ale v zájmu Ruska mít ho pod kontrolou a nenechat si zatáhnout vlastní muslimské obyvatelstvo do svaté války. Jen důsledná likvidace teroristů a jejich stoupenců může mít odstrašující a preventivní účinek.

1 0
možnosti
SN

:-).....Víte, v politice se neděje nic náhodně, všechno je dopředu pečlivě promyšleno. Zorganizovalo se "arabské jaro", výsledek se dostavil! KDo tam dodává zbraně a tím pořád konflikt rozdmychává.? Utíkal někdo pryč, když tam vládli tvrdou rukou diktátoři ? Neutíkal, ačkoliv by jim nikdo by jim nebránil. A najednou....jako na povel se začnou stěhovat hordy primitivů, ale vybavených moderními telefony s nevyčerpatelným kreditem, ve značkovém oblečení. Nejen z blízkého Východu, ale i z Afriky, Kdo jim dal echo, kdo je takhle vybavil, když tam žijí v bídě a ve strachu? Odpovězte si sama ! R^VR^

5 0
možnosti
KC

Paní autorko, nepřesvědčila jste mě. Dnešním hlavním zlem je islám ! Kdyby Mohamed jasně přikázal - NEZABIJEŠ !, jak je to v Desateru křesťanů, neměli by jeho vyznavači žádnou ideovou oporu pro šíření tohoto zla ve světě. Protože však takové chování doporučuje či přímo nařizuje v Koránu a sám šel příkladem v jeho prosazování, je to islám, který fanatiky vychovává a inspiruje k nenávisti jinověrců, k nesnášenlivosti jejich víry či kultury, pochází inspirace ke zlu z islámu ! Mohamedáni jsou jen nositeli pro tolerantní svět nepřijatelných idejí.

8 0
možnosti
AP

Víte co autorko, nastudujte si něco z historie, pak možná budete v problematice islámského teroru fundovanější. Říká Vám něco pojem Muslimské bratrstvo? Všechny ty ter. organizace vycházejí a inspirují se právě ním. Víte např. kdo byl hlavním organizátorem převratu proti Mubarakovi? Islámský teror je skutečně důsledkem špatné výchovy, ale určitě ne, že by dětem muslimové nevštěpovali nějaké "morální" hodnoty, právě naopak, protože jim je vštěpují. Musíte se totiž zamyslet právě nad těmito "morálními hodnotami" islámu a našimi. Tam je totiž ten zásadní rozdíl, pak možná prozřete. Co role SA, Kataru atd.? Kdo financuje radikální mešity, kdo posílá radikální imámy do Evropy, kdo je vzdělává na tzv. universitách? Kdo potom radikalizuje ty mladé "Evropany"? Proč o tom najednou začínají mluvit ve Francii, předtím třeba Sigmar Gabriel v Německu? Vy zaměňujete klasicky příčinu za následek. IS a další jsou jen důsledek praktikování tohoto "správného" islámu. Váš článek je velmi povrchní, o té problematice máte míň vědomostí než průměrný čtenář, který se zajímá o mezinárodní politiku a dění. Pokud si opravdu myslíte, že zlikvidováním IS, Al-Kaidy a dalších vyřešíte islámský teror, je mi Vás upřímně líto. Pro začátek si přečtěte např. blogy p. Hatema Berrezzougy (doufám, že jsem nezkomolil jméno), ať jste trochu víc v obraze jak žije a skutečně přemýšlí ta islámská mírumilovná většina. Váš článek je velmi, velmi zjednodušující, ani omylem jste se nedostala ke kořenu problematiky. Prostě antikarmaRvRvRv

5 1
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1439x
Mám vzdělání a praxi v mnoha oborech, zejména v průmyslu, vzdělávání, výzkumu, umělecké tvorbě, popularizační a publikační činnosti a marketingu. Hodně se také věnuji literárním aktivitám. Vedu literární skupinu SIG Literární tvorba, vydala jsem sbírky básní Cesta za duhou./Jestli víte to, co já/, Stroj času, Když nastává odliv nadějí, Démanty v nás,  Dopisy, Na dně vesmíru našeho myšlení, básně a prózu Úlomky duhy, povídky Osudová a novelu Muškám neutečeš. Dále jsem přispěla do různých sborníků, jako například Opouštění ze soutěže Literární Varnsdorf 2016 nebo Za okny tma z prvního ročníku soutěže, kterou pořádá naše skupina. Knihy také graficky a výtvarně upravuji. Pocházím z umělecké rodiny, přispěla jsem do rodinné umělecké knihy Katalog 100 let výtvarné tvorby jedné rodiny.

Někdy v uměleckých oborech soutěžím, (mám nějaké úspěchy v literární tvorbě), ale prezentuji i malbu a fotografii, buď ve výstavních síních nebo na Internetu, jako například v této galerii https://www.e-moc-e.cz/malba-2020/. Mám ještě mnoho dalších zájmů, mezi něž patří pozorování a komentování společnosti, což dělám na blogu. Dlouho jsem vedla, dnes už neaktivní, blog http://kubickova.bigbloger.lidovky.cz/.