Diskuse

Co je to ta EU?

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za příspěvky. Jak tady píší někteří o elitě, já jsem členka Mensy a leckdo nám vyčítá, že se považujeme za elitu. Někteří možná usnuli na vavřínech, já zrovna ne. Talent považuji za závazek, který by měl člověk využít co nejlépe ve prospěch společnosti, ke zlepšení, uzdravení světa, jak mám i v záhlaví blogu, nikoli tedy jen sám kvůli sobě, svému úspěchu.

Nicméně v tomto případě nechci, aby to vyznělo tak, že má rozhodovat, kdo je jaksi "chytřejší", ve smyslu vyššího IQ, ale ten, kdo má potřebné vzdělání, přehled a informace.

0 0
možnosti
VH

Průměrný člověk je nevzdělaný hlupák a v referendu by měl skutečně rozhodovat jen o věcech, které zná a je schopen danou problematiku alespoň zhruba pochopit. Kdyby se v minulosti rozhodovalo v referendech, tak je Země stále placatá a také železnice by se nikdy neprosadila.

Proto vznikla zastupitelská demokracie, která se však již také přežila. Mohou za to opět primitivní blbečkové, kteří nechodí k volbám a tudíž dávají šanci jiným blbečkům zvolit si své blbečky, od kterých dostanou například koblihu.

Jsme líní přemýšlet o důležitých věcech, jsme líní chodit k volbám, jsme líní masově protestovat proti invazi muslimů, jsme zdegenerovaní. A proto bude naše civilizace již v tomto století zničena. Nic lepšího si nezasloužíme. Hlavně že máme v televizi 200 pořadů o vaření ...

2 0
možnosti
Foto

Myslím, že i vy jste průměrný člověk, jak ho definujete.

0 0
možnosti
Foto

Takže další osoba, která dělí lidstvo na chytráky a burany. No, snad tihle lidi zajdou na vlastní blbost.

0 1
možnosti
LC

Teda dámo, vy jste přímo klasika. Školy, kde se bude studovat na politiky, kteří budou vědět co je pro hloupý lid dobré. A proč ne absolutostickou monarchii? Ne, je to přesně tak, jak píše pan Brodský níže.

1 0
možnosti
JR

J92a55r97a 31R16a57n63k

26. 6. 2016 3:33

Pisete 26.6. a docela jste ignorovala clanky z 24.6., kde uz psali, jak a koho se Brexit dotkne:

http://www.bbc.com/news/business-36537906

0 0
možnosti
JR

J15a29r29a 61R67a34n34k

26. 6. 2016 3:35

Snad byste si mela precist, kolik let to skutecne muze vzit, ted maji jeste stale par dnu na rozmyslenou:

http://www.vox.com/2016/6/23/12021222/brexit-what-happens-next

0 0
možnosti
PB

...... Vám to dám polopatě,- náš Jožin, kerej robí padesát let zabijačky, v tem má naprosto jasno !,- ..... "ešivá ty chuji vymysleli zákaz pozvat souseda vochutnat zabijačku, pak s takovejma jantarama nechcu mit nic společnýho !",- nóóó, a v případě referenda máme jasno,- dvě manželky, sedm faganů a z teho sou čtyři řezníci na volnej noze a maj nastopro jasno v tem CO JE TO TA EU VEU !!!

4 1
možnosti
VV

Ti chuji pane Brodsky nesedi v Bruselu, ti sedi na Male Strane v Praze.

Mozna by udelali lepe, kdyby v ramci vyvoje sedeli na male strane.

0 0
možnosti
MK

R^ Paní Kubičková, příliš jste se vydělila z průměru; důraz na vzdělání a teorie, že z těch nejvzdělanějších mají být vůdcové národa, není nic jiného než poplatnost Vašemu postavení, ze způsobu napsaného, sebe sama zařazení.

Znám několik velmi chytrých lidí, ale pro praktický život jsou nepoužitelní. Stejné je to i v politice. Málokdy se sejde varianta, že je někdo vzdělaný a přitom moudrý. Politik má sloužit většině občanů, ale v EU, ale i doma je vidět často varianta, že elity to myslí dobře, někdy jen teoreticky, ale jen pro sebe.

Z posledních událostí je to nejlépe vidět na invazní vlně, převážně muslimů (už to, že tuto náboženskou specifikaci nechtějí ti co rozhodují vidět, je trestuhodné). Merkel nikdo nepoleze do baráku, nebudou ji osahávat na náměstí nebo popřípadě neznásilní. Ta má všude doprovod a není jí určena výzva místní starostky, aby ženy a dívky večer již nevycházely z domu a i přes den chodily v jutovém pytli od hlavy až k patě. M.j. byla to pravděpodobně migrace, která asi převážila rozhodnutí Britů k odchodu.

Nebo jiný, starší příklad: krásné rozhodnutí o omezení výroby cukru a podpora zemí "třetího světa". Že výsledkem jsou otrocké práce, bohatnutí, ani ne farmářů, ale překupníků a velkopodnikatelů, to už nikdo nevidí. a takových přehmatů by se našlo více.

Přímo učebnicový příklad je blábol z úst blízkých bruselské elitě; tedy elitě... samozvaných panáků, nikým nevolených, kteří nerespektují ani evropský parlament. Z vyšších kruhů zaznělo, že Německo potřebuje migranty, jinak by německý národ degeneroval!!8-o

5 2
možnosti
MK

P.S.

Za sebe: bylo by dobře, aby jsme měli silnou Evropu, především jako nepřehlédnutelnou veličinu v konkurenci současného globalizovaného světa. Ale to ten současný bruselský moloch neumí a proto nemůže zajistit. Odchod VB by měl být tou poslední kapkou, tím budíčkem, aby se elity probudily a nebo aby byly rychle vyměněny. Ale moc tomu nevěřím.

I když to bude Brity něco stát, je to při současném vedení EU krok správným směrem. Než být na velkém hnojišti, tak je lepší mít menší uklizený dvůr.

Závěrem aktuální, možná konspirativní, otázka: proč se tlačí na VB, aby se jejich odchod urychlil?! Mohl by inspirovat i další občany dalších států EU? Komu by pak ty elity velely?!!

5 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS