Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VA

Ať se vám to líbí nebo ne, tento článek je naprosto pravdivý a já bych jej klidně nazvala ekonomickým svědomím národa. Ovšem když tady čtu vaše příspěvky, pochopila jsem, že zafungovala opět česká mentalita. Ono je jednoduší a v neposlední řadě levnější, spekulovat proč to nejde, než se zamyslet jak to udělat aby to šlo!!.

3 1
možnosti
RK

Také odvádíte třetinu výplaty do toho fondu? :-)

0 0
možnosti
Foto

Je to smutné, ale cedník vidlemi nenaplníš. Nadávat na politiky bohužel umíme každý, dokud se politikem sami nestaneme. Dokud se nezmění systém a neomezí se politické rozhodování o všem možném na samou dřeň potřebného, líp nebude.

2 0
možnosti
MR

Mě by zase překvapil smysl pro humor. U některých lidí.

0 0
možnosti
JL

Co to je fond na splácení státního dluhu a může něco takového fungovat? Jsem si téměř jist, že nemůže. I kdyby něco takového vzniklo, tak by peníze z fondu bylo asi možné poslat jako mimořádný příjem do státního rozpočtu. Pokud by to i třeba byla částka významná, tak by bylo výhradně na poslancích PS PČR, jak s tím naloží. A jestli to dají na splácení dluhu nebo tu částku rozpustí ve výdajích státního rozpočtu je čistě jejich věc. Zákon o rozpočtu je jediným obecným zákonem, kde prezident nemá právo veta. No a pak ještě jedna věc. - 30% z platu prezidenta může činit částku zhruba jeden milión korun, jenže Zeman oproti svým předchůdcům požádal o ochranku i pro svou dceru (mám pocit, že u Klause a Havla měly ochranku pouze manželky) a tento výdaj navíc přijde daňového poplatníka hrubým odhadem na 5 miliónů korun ročně. Takže ať se klidně k tomu prezidentovu populismu někdo přihlásí, ale měli by si uvědomit, že spíše než mořit státní dluh, budou platit za ty hezký a svlanatý chlapce, co se budou motat okolo slečny prezidentové.

9 0
možnosti
JS

Nějak Vám nesedí čísla. V primární sféře ekonomiky dělají 2M lidu, další 2Mdělají v terciální sfvéře, 6M nepracje. Takže de facto ze svého tady může svobodně dát nějakou kačku jenom 1/5 lidu. Když pak pochopíte, že na jejich práci stojí a padá 4/5 lidu, lze i pochopit, že je stát obírá různými cestami dost brutálně, nemyslím, že by měli dávat něco navíc příkazem.... adobrovolně? Kolik jich bude?

Hlavně a podstatně jde o nepochopení věci. Politici jsou tady na to, aby dluhy především nevytvářeli a pokud už vytvořili, aby hledali cesty, jak je umořovat. Zeman sice dá nějakou kačku do fondu, ale svou politickou činností nevedl rozhodně ke splacení koruny dluhu, i nějakou sekeru vytvořil a to v době růstu.

Pokud ho poslouchám, bude slibovat věci na sekeru dál. Asi prakticky nic moc nespáchá, neb nemůže.

Nicméně - potřebovali bychom prezidenta, který by vedl národ k pracovitosti a šetrnosti,a  to Zeman jistě nebude, není a nikdy nebyl. Proto a hlavně proto si může těch pár kaček strčit tam, kde končí záda. Vyjde to na stejno.

1 0
možnosti
Foto

Podle Českého statistického úřadu pracuje 66% lidí, tj. asi 7 miliónů. Tohle číslo jsem brala za základ pro svoje výpočty.

0 0
možnosti
MM

Svými daněmi tu politickou lůzu sponzorují přehršle. Správci naši země jsou politici a to že státní rozpočet rokrádají pro sebe, mizerně spravuji tuto zem, jsou k daňovým poplatníkům arogantní, z nás vytvářejí zedřené otroky, si nic jiného nezaslouží než je všechny i s celým rodem svlíknout do trenek a zavřet do kriminálu. Nemají úctu k člověku, ta chamtivá politická lůza. Na ty jejich žvasty kašlu.

4 0
možnosti
JR

J83a65r96a 75R53a78n11k

17. 2. 2013 2:21

Vim, ze pokud by bylo na stejne tema referendum ve Svycarsku, lide by se rozhodli PRO,

v tonm je ten rozdil mezi Svycary a nami.

4 2
možnosti
JR

J80a60r57a 47R65a21n40k

17. 2. 2013 2:22

oprava: v tom

0 1
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1439x
Mám vzdělání a praxi v mnoha oborech, zejména v průmyslu, vzdělávání, výzkumu, umělecké tvorbě, popularizační a publikační činnosti a marketingu. Hodně se také věnuji literárním aktivitám. Vedu literární skupinu SIG Literární tvorba, vydala jsem sbírky básní Cesta za duhou./Jestli víte to, co já/, Stroj času, Když nastává odliv nadějí, Démanty v nás,  Dopisy, Na dně vesmíru našeho myšlení, básně a prózu Úlomky duhy, povídky Osudová a novelu Muškám neutečeš. Dále jsem přispěla do různých sborníků, jako například Opouštění ze soutěže Literární Varnsdorf 2016 nebo Za okny tma z prvního ročníku soutěže, kterou pořádá naše skupina. Knihy také graficky a výtvarně upravuji. Pocházím z umělecké rodiny, přispěla jsem do rodinné umělecké knihy Katalog 100 let výtvarné tvorby jedné rodiny.

Někdy v uměleckých oborech soutěžím, (mám nějaké úspěchy v literární tvorbě), ale prezentuji i malbu a fotografii, buď ve výstavních síních nebo na Internetu, jako například v této galerii https://www.e-moc-e.cz/malba-2020/. Mám ještě mnoho dalších zájmů, mezi něž patří pozorování a komentování společnosti, což dělám na blogu. Dlouho jsem vedla, dnes už neaktivní, blog http://kubickova.bigbloger.lidovky.cz/.