Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Slušná úvaha; chcete-li se přesvědčit o licoměrnosti propagátorů islámu, najděte si "Klíč k pochopení islámu". Větší lakýrku na růžovo jsem snad nečetl, anebo jen v dokumentech pro šíření islámu na českých školách. to by se panu Manukjanovi jistě líbilo.

1 0
možnosti
RS

A jste si jistý, že ti, kdo k ovládnutí světa používají armádu jsou křesťané anebo pouze vyznávači křesťanství?

0 0
možnosti
RS

Patří to Manukjanovi.

0 0
možnosti
JM

Křesťané k ovládnutí světa používají armádu. To je mnohem účinnější, než fanatik s kalašnikovem. Křesťane jsou jediné náboženství, které celý svět na čas ovládalo. Násilím. Pořád ještě ovládá podstatnou část. To co píšete naprosto odporuje známé historii. Zkorumpovanost a zkaženost církve zapříčinila její rozpad, ztrátu víry velké části obyvatel a tím i ztrátu moci.

1 4
možnosti
RS

A jste si jistý, že ti, kdo k ovládnutí světa používají armádu jsou křesťané anebo pouze vyznávači křesťanství? :-/

0 0
možnosti
Foto

Hezky clanek a karma. Jen jedna poznamka: Arab je etnikum, muslim je vyznavac islamu. I Arab muse bzt krestanem.

2 0
možnosti
Foto

Islám vznikl v Saudské Arábii a od doby svího vzniku se šířil násilím. Zničil kulturu  a vzdělanost  Peršanů, Maurů.  Sám nedal světu nic.

5 1
možnosti
KC

Paní autorko, máte karmu i ode mne, přesto bych si dovolil jedno upřesnění. Označení Kristus není z hebrejštiny, ale z řečtiny a znamená pomazaný (od chrisma - mast). Kdybychom šli ještě dál proti času, zjistili bychom, že staří Egypťané pomazávali vládce krokodýlím sádlem, neboť toto zvíře bylo v této zemi posvátné a tímto aktem měl pomazaný získat krokodýlova ducha a výjimečnost. V Egyptě zní jméno pro krokodýla messeh, od něhož už není daleko k mesiáši - pomazanému. Mesiáš a Kristus tedy znamenají totéž, Kristus je však řecký překlad staroegyptského pojmenování.

2 0
možnosti
Foto

Řecké slovo Kristus je překladem hebrejského  "mašiach",  mesiáš = pomazaný. V judaismu bylo myšleno pomazaný olivovým olejem. Pomazáni byly kněží, kteří sloužili v Chrámu a králové. Pomazaný je Božím zástupcem na zemi.

1 0
možnosti
Foto

Bible je souhrnlidských vyprávění, která vznikla během 1 600 let.  Vypráví i příběhy z dob Sumerů. Tedynení božím přikázání jako Korán. Korán je dán Arabům samotným Bohem, a proto jeneměnný. Tak byla Bible chápána i prvními křesťany. Křesťané se řídí Novýzákonem, protože ten vypráví příběhy Ježíše Krista, který byl boží syn.

Židé se řídí první pěti knihami Bible, což je Genesis,Exodus, Leviticus, Deuteronomium a končí Mojžíšovou smrtí kolem 1 200 let předKristem. Těchto pět knih je obsahem Tóry, či Pentateuchem.  Jak se bude Tóra vykládat je obsaženoTalmudu, který obsahuje diskuze Rabínů o výkladu Tóry je známo 3500 autorůTóry. Tóra je základem židovské víry a je pro ně směrodatná. Tóra není mrtvý dokumenta stále přizpůsobuje době. Takže nelze srovnát islám s křesťanstvím a s judaismem.

0 0
možnosti
Foto

Ano, já vím, co je Tóra;-), mám doma i Talmud. Korán jsem nestudovala, ale nevím, jestli lze o celé knize říct, že je to přikázání. Pokud to myslíte tak, že přikázání obsahuje, tak to Bible taky. Nový zákon nevypráví příběhy Ježíše samoúčelně, vždycky z příběhu vyplývá nějaký závěr. Myslím, že v tom, co je společné, tedy přijímané zákony a jejich realizace (obecně) srovnávat lze.

0 0
možnosti
JJ

Inu, základní zákon ekumeny říká:

Nečiň jiným to, co nechceš aby oni činili tobě.

Kdypak se jím začneme řídit?

2 0
možnosti
JZ

Jestli ona dnes pomalu není důležitější otázka, kdypak se jím přestaneme řídit. On je ten zákon tak trochu mučednický a mučedník slaví úspěch v učebnicích, nikoli datech úmrtí na náhrobku.

0 0
možnosti
MR

M83i14l39a29n 52R97a25d64e90k

22. 2. 2015 16:48

velmi dobre a inteligentne jste to popsala, mate karmuR^V

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1439x
Mám vzdělání a praxi v mnoha oborech, zejména v průmyslu, vzdělávání, výzkumu, umělecké tvorbě, popularizační a publikační činnosti a marketingu. Hodně se také věnuji literárním aktivitám. Vedu literární skupinu SIG Literární tvorba, vydala jsem sbírky básní Cesta za duhou./Jestli víte to, co já/, Stroj času, Když nastává odliv nadějí, Démanty v nás,  Dopisy, Na dně vesmíru našeho myšlení, básně a prózu Úlomky duhy, povídky Osudová a novelu Muškám neutečeš. Dále jsem přispěla do různých sborníků, jako například Opouštění ze soutěže Literární Varnsdorf 2016 nebo Za okny tma z prvního ročníku soutěže, kterou pořádá naše skupina. Knihy také graficky a výtvarně upravuji. Pocházím z umělecké rodiny, přispěla jsem do rodinné umělecké knihy Katalog 100 let výtvarné tvorby jedné rodiny.

Někdy v uměleckých oborech soutěžím, (mám nějaké úspěchy v literární tvorbě), ale prezentuji i malbu a fotografii, buď ve výstavních síních nebo na Internetu, jako například v této galerii https://www.e-moc-e.cz/malba-2020/. Mám ještě mnoho dalších zájmů, mezi něž patří pozorování a komentování společnosti, což dělám na blogu. Dlouho jsem vedla, dnes už neaktivní, blog http://kubickova.bigbloger.lidovky.cz/.