Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Mohamed dobre znal krestanstvi a judaismus. Z mocenskych pohnutek monoteizoval stare arabske kulty (kde jednim z buzku byl Allah), tim ze do uceni zahrnul mnohe prvky stareho zakona, k tomu prikorenil Jezisem v roli pouheho proroka, prisypal sebe jako zavrsovatelem proroctvi. Islam je plny hloupych archaickych starozakonnich nanosu jako sadisticka halal porazka, obrizka , koncept oko za oko, zub za zub... 

Megahereze, ktera se ujala. Duchovne nam nema vubec co nabidnout. Na rozdil treba od Buddhismu. Jeden aspekt jeho poznani krestane zbytecne popiraji aniz maji dostatecny argument. Zasadni slabina samotneho Budhismu je vsak nepritomnost Jezise, ve vysledku se casto nejblize duchovni pravde dostane krestan uznavajici filozofii budhismus. Podstatou krestanstvi je odpusteni a duchovni vysvobozeni. I v islamu se provozuje duchovni vysvobozovani. Jenze formou bile magie-tedy vyuziti demonu pro dobro, coz vede k jeste vetsimu zotroceni.

0 0
možnosti
MT

Hypotezu o zpozdeni islamu nebrat. Krestan ma svym zivotem zpodobnovat Jezise, muslim se ridi koranem a zivotem Mohameda. Mohamed byl valecnik, v podstate pedofil a koran v mnohych interpretacich opakovane k nasili vybizi. 

Domnivam se ze nasilnik ve jmenu Krista nenalezne v novem zakone nic pro svou podporu, pletu se? Ostatne zabil nekoho Jezis? Nasili ve jmenu krestanstvi nema kde cerpat inspiraci,. bylo ho sice napachano mnoho(za 2000 let vsak zlomek toho co stihly za poslednich sto let jiste "ateisticke" rezimy). 

Kdo pacha nasili ve jmenu islamu, snadno se odkaze na koran a na zivot Mohameda. Zena je pak podobnymi interpretacemi v mnoha musl.zemich redukovana v podstate na bezpravnou delohu.

0 0
možnosti
DK

Ta myslenka, ze je Islam nekolik stoleti pozadu za krestanstvim, neni nicim podlozena. Respektive je podlozena pozorovanim jedineho objektu. Neco podobneho jako by byli dva bratri. Starsi a mladsi. Starsi, kdyz mu bylo 10 let, tak chtel byt kosmonautem. Nakonec se z nej stal pravnik. Mladsimu je ted 10 let a chce byt kosmonautem. Z teto logiky pak plyne, ze z nej bude pravnik. Asi dost chaby zaver, ze? Islam se muze vyvinout jakymkoliv smerem a muze vest i k celkovemu znicni spolecnosti. Problem pro spolecnost neni absolutni pocet Muslimu ani jejich pomer ve spolecnosti, ale mira viry kazdeho z nich. Ti "fajn Muslimove", ktere spousta z nas zna osobne, totiz prilis verici nejsou a viru uznavaji jen ze setrvacnosti. Krestanstvi je neskodne zejmena diky tomu, ze je v upadku. Lidi, co sami sebe povazuji za krestany, jsou ve skutecnosti krestane jen napul. Ono s tim souvisi i to zminovane oddeleni viry od statu. Cim mene je jedinec zasazen virou, tim lepe.

1 0
možnosti
MT

a cehopak by se ti neupadkovi krestane   podle vas dopousteli nebezpecneho?

0 0
možnosti
JS

Pokud existuji v zapadni civilizaci zeme a vlivni jedinci, kteri udelili Yasseru Arafatovi Nobelovu cenu miru, tak je nadeje, ze se neco zlepsi velmi mala.

(Yasser Arafat, vlastnim jmenem Mohamed Abdul Raouf al-Qudwa al-Husseini byl mladsim bratrancem Grand Muftiho z Jeruzalema, ktery rekrutoval tisice arabu do Hitlerovych muslimskych SS divizi.).

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS