Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

V zásadě souhlas, ale mám pár připomínek: jednak křižácké výpravy začaly jako obrana křesťanských území před saracény, nikoliv dobyvačně. Jasně, byly tam i negativa - např. dobytí Cařihradu (ale to v podstatě hned oficiální kruhy odsoudily a potrestaly) nebo kontroverzní dětská výprava, což byla cesta k masakru.

Ty metody, co popisujete, jsou funkční a pomohly by, ale přijde mi to jako utopie. Pořád je hodně jejich sluníčkových obhájců, tvrdá většina obhájců islámu (islamisti, orientalisti) jsou sami aktivní muslimové, takže jejich pohled je zaujatý, ale jsou bráni jako odborníci, zatímco jejich odpůrci "o tom nic neví". A nakonec - máme u nás doma legální zločineckou organizaci a ideologii potlačující lidská práva a svobody, která nejen, že nikdy nebyla fakticky odsouzena, ale ještě její představitelé sedí v parlamentu a legálně hlásají, že v Sev. Koreji je větší svoboda, než u nás (zažil jsem). Takže prostě utopie...

1 0
možnosti
Foto

Lidé si vymýšlejí různé ideologie, aby jimi mohli ospravedlnit své zločiny.

1 0
možnosti
MC

Co naklonovat ideál?;-) Jeden lidský život je krátký. V živých přežívá strach. Dokonce jsou mnohdy záměrně deformovány objektivní pravdivé informace.

Pouze nespekulativní věda poznání posunuje vzdělanost, lépe využívá intelekt pro přirozenou solidaritu v rozvoji svobodné společnosti blížící se ideálnímu užívání. Bible a jim podobné díla jiných kultur jsou pouhým dědictvím našich předků a proto svou podstatou připomínají pouhé pokusy o klonování individualismu.:-)

0 0
možnosti
LJ

Souhlasím s mnoha . Islám není jen náboženství je taky návod jak ovládnout svět. Takže jak píši dole není rozdíl mezi umírněným islámistou a radikálním jen ve formě rychlosti dosažení cíle. "Islám je vhodný pro soužití různých kultur a vyznání", tvrdí český muslimský předák předseda Ústředí muslimských obcí v České republice Muneeb Hassan Alrawi a já pokračuji - až do té doby než Evropu změníme podle sebe. Čím více bude muslimů tím dříve k tomu dojde. Za 200 let se Egypťané takto změnili, tady to bude trvat třikrát rychleji. Potom už pak bude jen jedna kultura v Evropě a to pouze muslimská. Umírněný muslim to je muslim, který toho chce dosáhnout plíživě a pomalu. Radikální muslim to chce co nejrychleji. Vážení jaký je v tom rozdíl ?

0 0
možnosti
JM

J69i66ř97í 88M57í12k40a

11. 1. 2015 3:56

Jo podobně jako Čína má zakazovat svým obyvatelům a Tibeťanům praktikovat buddhismus.

Ono totiž lze buddhismus vnímat i jako náboženství otrokářské diktatury. Taková jsou trvzení o Tibetu, než ho osvobodila Čína.

Nevím, ikdyby byl Islám tak v jádru špatný, jak popisuje tento článek, něco zakazovat mi přijde hloupé. Zde je například zakázána swastika. To je východní symbol slunce. Je to pozitivní symbol, ale nová garnitura ho nemá ráda už. A komunismus byly také snahy ho zakázat. Já tohle fakt nechápu, proč má být zákaz (nějaké myšlenky) jako dobrý nápad.  Morálně ani prakticky (nevím, že by to kdy k něčemu pozitivnímu vedlo)

0 0
možnosti
Foto

Nejde o to zakázat náboženství jako takové, ale sledovat, jestli se jeho pomocí nešíří ideologie, která vede k potlačování práv osob, genocidě, apod. Potom zakázat tyto části a potrestat ty, kdo je šíří.;-€

0 0
možnosti
KJ

K68a35r26e58l 35J42a50n49d81a

10. 1. 2015 23:20

Už chybí jen přestat majoritě muslimů podsouvat nadstavby pěti pilířů.

0 0
možnosti
OP

Už chybí jen ti správní politici, kteří pochopí nutnost příslušných kroků. Jinak R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1439x
Mám vzdělání a praxi v mnoha oborech, zejména v průmyslu, vzdělávání, výzkumu, umělecké tvorbě, popularizační a publikační činnosti a marketingu. Hodně se také věnuji literárním aktivitám. Vedu literární skupinu SIG Literární tvorba, vydala jsem sbírky básní Cesta za duhou./Jestli víte to, co já/, Stroj času, Když nastává odliv nadějí, Démanty v nás,  Dopisy, Na dně vesmíru našeho myšlení, básně a prózu Úlomky duhy, povídky Osudová a novelu Muškám neutečeš. Dále jsem přispěla do různých sborníků, jako například Opouštění ze soutěže Literární Varnsdorf 2016 nebo Za okny tma z prvního ročníku soutěže, kterou pořádá naše skupina. Knihy také graficky a výtvarně upravuji. Pocházím z umělecké rodiny, přispěla jsem do rodinné umělecké knihy Katalog 100 let výtvarné tvorby jedné rodiny.

Někdy v uměleckých oborech soutěžím, (mám nějaké úspěchy v literární tvorbě), ale prezentuji i malbu a fotografii, buď ve výstavních síních nebo na Internetu, jako například v této galerii https://www.e-moc-e.cz/malba-2020/. Mám ještě mnoho dalších zájmů, mezi něž patří pozorování a komentování společnosti, což dělám na blogu. Dlouho jsem vedla, dnes už neaktivní, blog http://kubickova.bigbloger.lidovky.cz/.