Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J59a39n 32R60á91ž

14. 6. 2013 22:10

Moje kamarádka byla přesvědčená feministka. Jako taková odjela hledat štěstí do Mekky feministek,do USA. Po patnácti letech se vrátila zcela jiná. Je to nejhodnější ženská, kterou znám. Užívá si život v domácnosti se dvěma dětmi, stará se o domácnost a s láskou pečuje o svého muže.  Na dotaz kde je její feminismus, reagovala takto: V USA jsem poznala, že feminismus je pro ženu nejkoncentrovanější formou masochismu. Která  si chce ubližovat,aby zapomněla, že je v podstatě nešťastná ženská,  je feministka. Většina amerických feministek  jen tajně doufá, že potká muže svých snů u kterého na svůj feminismus zapomene. 

Má kámoška zapomněla a Vám ze srdce přeji to samé!

P.S. Ta fotka i pravý důvod proč jste ji do článku vložila o Vás hodně vypovídá. Bůh Vám žehnej.

0 0
možnosti
Foto

"pravý důvod, proč jste ji do článku vložila..." Já nemám ráda, když si o mně někdo myslí, že lžu. Pravý důvod je tedy ten, který jsem napsala k popisu fotky.

Jinak jsem také napsala, že svůj vztah k feminismu, a to, jestli se sama považuji za feministku, napíšu někdy jindy, takže to teď nebudu rozebírat.

0 0
možnosti
IH

I17r17e69n46a 32H73r37u86b16á

14. 6. 2013 11:18

Souhlasím s vámi a komentáři se nenechte otrávit. Mě se stalo ještě v roce 1999, když jsem se ucházela o přijetí k policii ČR, že mě dost hrubě pan náborář odbyl, že o ženské nestojí. Nakonec jsem zakotvila u celní správy, kde náměstek úřadu, když mě přijímal, s povzdechem kontatoval, že doba, kdy brali jen chlapi už je bohužel pryč a teď musí brát všechny na základě výsledků psychologických, vědomostních a fyzických testů. Kolegové mi potvrdili, že se ženské v 90. letech prostě nebrali a hotovo.

0 2
možnosti
OK

podstatu jiz rekl pan chovanec, ja jen doplnim, narodil jsem se, vyrostl a stravil mladi za  komunismu, absolvoval jsem vsechna vase povinna marxskoleni, mam z nich povinne zkousky, vim, velice dobre, co jste v nich o "zenske otazce" rikali, i to co jste delali, tak nelzi, feminismus je komunismus, je to vas vytvor, otravujete s nim zeny  (a samozrejme i muze) a systematicky jim vymyvate mozky jiz cca sto let.

1 2
možnosti
JC

Dílem jste nevzdělaná a dílem vědomě lžete.

Feminismus je jedním z hlavních programových bodů marxistického socialismu. Nejen že ideové základy feminismu formuloval Engels v knize Původ rodiny, soukromého vlastnictví a státu, dále to pak rozpracoval a na "vyšší úroveň" pozvedl Lenin v díle K ženské otázce.

Po roce 1948 se u nás feminismus stal součástí státní politiky. Ženy byly nahnány do práce a matky odebrány dětem, pro které začaly být zřizovány jesle a školky, v padesátých letech dokonce týdenní a měsíční jesle a školky. Feministický spolek Český svaz žen se stal jedním z nejdůležitějších členů Národní fronty - hned po odborech, s větší politickou silou než SČSP. Nařízeny byly kvóty pro minimální počet žen v poslaneckých sborech odshora až dolů. Na každém ONV a KNV a větším MěstNV byla povinně do funkce nejméně jednoho místopředsedy dosazována žena. Pro ženy byly zařízeny kvóty minimálních počtů na všech středních i vysokých školách. Atd. atd. - minulý režim byl velice feministický.

7 1
možnosti
Foto

První blog jsem bral ještě i vážně ... po dnešním blogu už je mi jasné, wcg :)) Tak příjemnou zábavu, Nojby :-P

3 0
možnosti
Foto

Nevím, jaký jste ročník, ale pokud nepamatuje socialistickou školní výchovu, tak o problému moc nevíte.

3 0
možnosti
Foto

Risknu dukáty a rejpavě pronesu, že s tou (_!_) máte do miss opravdu hodně daleko :-)

6 0
možnosti
Foto

To máte pravdu, do chlapské výšky a patologické vyzáblosti mám skutečně daleko ;-D

0 2
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1439x
Mám vzdělání a praxi v mnoha oborech, zejména v průmyslu, vzdělávání, výzkumu, umělecké tvorbě, popularizační a publikační činnosti a marketingu. Hodně se také věnuji literárním aktivitám. Vedu literární skupinu SIG Literární tvorba, vydala jsem sbírky básní Cesta za duhou./Jestli víte to, co já/, Stroj času, Když nastává odliv nadějí, Démanty v nás,  Dopisy, Na dně vesmíru našeho myšlení, básně a prózu Úlomky duhy, povídky Osudová a novelu Muškám neutečeš. Dále jsem přispěla do různých sborníků, jako například Opouštění ze soutěže Literární Varnsdorf 2016 nebo Za okny tma z prvního ročníku soutěže, kterou pořádá naše skupina. Knihy také graficky a výtvarně upravuji. Pocházím z umělecké rodiny, přispěla jsem do rodinné umělecké knihy Katalog 100 let výtvarné tvorby jedné rodiny.

Někdy v uměleckých oborech soutěžím, (mám nějaké úspěchy v literární tvorbě), ale prezentuji i malbu a fotografii, buď ve výstavních síních nebo na Internetu, jako například v této galerii https://www.e-moc-e.cz/malba-2020/. Mám ještě mnoho dalších zájmů, mezi něž patří pozorování a komentování společnosti, což dělám na blogu. Dlouho jsem vedla, dnes už neaktivní, blog http://kubickova.bigbloger.lidovky.cz/.