Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Děkuji za příspěvky. Už mám nastavené konto, takže mohu odpovídat jednotlivě. Pokud by ještě někdo měl pocit, že jeho komentář vyžaduje odpověď, může mi napsat přes formulář.

0 0
možnosti

Já si myslim, že zakopanej pes je v celkovym politickym systému u nás. Byl totiž tvořen idealisty ze Sametové revoluce s předpokladem, že všechny složky státu budou ideálně fungovat. Bohužel je tu systém politických stran, na které jsou napojeny zájmové, ekonomické a mocenské skupiny (mnohdy i mafiánské) a ti ovlivňují celou politiku u nás. Do vedení stran se nedostanou neprověření jedinci z "lidu", to je prostě fakt. Takže volič stejně nemá moc na výběr a většinou volí jen logikou menšího zla, což nás výhledově nikam neposune. Chce to změnit volební systém tak, aby se volili osobnosti a mohli být odvolatelní. Pak udělat ekonomickou odpovědnost politiků a úředníků za jejich evidentní selhání a oni si rozmyslí, jestli budou předražovat státní zakázky atd.

1 0
možnosti

Politici to "nechali a nechávají" i nadále vše rozkrást, takže seberme peníze nejdříve jim a pak se bavme co dál ! Jak se ptal můj kamarád , a co kdyby tady byla ropa jako v Kuvajtu ? Rozkradli by i to ! Tak co jim, vč. Kalouska, budu dávat navíc ? V

0 1
možnosti

J66a65n 67P95a55v50e68l

17. 2. 2013 22:54

Jak už napsal pan Lietavec, je to celé jen populistické gesto.

1) Nejde o fond. Jde jen o Zemanovo ego a možnost jak se zviditelnit. Zeman nebude podporovat SYSTEMATICKÉ kroky ke snižování deficitu. Nemůže to udělat. Takové kroky by totiž byly pravicové a asociální.

2) Pár amerických milionářů či miliardářů se nakazilo infekci hlouposti. Většina z nich si přeje mít daně co nejmenší, ale z toho by se špatně dělala senzace. Z toho vyplývá staré dobré. Nevěřit médiím, nevěřit médiím a cokoliv co projde médii, nechat projít filtry v mozku protože, ano, zcela správně, nemůžete věřit médiím.

3) Plně souhlasím s tím, že dluh je občanů, ne státu. Jenže to jim nikdo nevysvětlí.

3 0
možnosti

Já na splácení státního dluhu přispívám daněmi mnoho tisíc měsíčně.

0 0
možnosti

Titulek příspěvku má být bez odporovací spojky ALE

0 0
možnosti

Píšete, že Vás budoucí prezident již třikrát překvapil, ale s Vašeho článku nevím zda příjemně. První dceru jistě potřebujeme, bulvár bude mít o kom psát, Iveta Bartošová už nikoho nezajímá...Portrét je stejně vyretušovaný a vylhaný jako celá kampaň, asi to chtěl fotograf takto umělecky vyjádřit...a fond je jen populistické gesto, peníze určené přímo na charitu, kam je již mnoho lidí posilá má mnohem větší smysl.Pokud chce pan Zeman dělat laciná gesta je charita to správné místo.

2 1
možnosti

Že by posílání peněz na charitu bylo laciné gesto? Já bych to být na jeho místě posílal třeba na výzkum a léčení zatím nevyléčitelné nemoci, kterou již 25 let trpím. Ale zase by to bylo v Česku špatně. Kolik takových "bohatých" politiků je?

1 0
možnosti

Každý skutek lze odsoudit, vždyť Zemanovi stačí tlačenka a tu má z reprefondu zadara a Škromach už něco k zapití donesl (ještě před Bohoušem). Ale jako morální gesto to obyčejný člověk ocení, mohl za to Katce platit třeba další studia v US.  Místní bloggeři většinou a Lidovky vždy ho semelou. Lidé toho od prezidenta zas tak moc nečekají, ale chtějí aby mluvil pravdu - jak to s tím státem je a ne jako Péťa.

0 0
možnosti

Státní dluh není mým dluhem. Klidně můžu odejít do Německa, USA... kamkoliv jinam a nikdo po mě na hranicích nebude chtít 180.000. A ani nikdy potom. :-)

0 0
možnosti

no ale co když Vás nepřijmou a budete muset vzít zpátečku?;-D

0 0
možnosti

Začít sám u sebe? Na první pohled skvělá myšlenka, ale po zamyšlení každému dojde, že by každý měl doplácet na chyby dosti malé skupiny.

Podobný princip už dávno funguje v kšeftu s "obnovitelnými" zdroji energie. Všichni doplácíme na fotovoltaiku, MEŘO, biolíh, větrníky a někdo si jen mastí kapsu. Někdo naprosto uváženě nakoupí nepotřebné, nebo nevhodné vybavení pro armádu (padáky, Grippeny, Pandury, letouny Casa ...). Někdo podepisuje nesmyslné a předražené státní zakázky. Jiný zase královsky odmněňuje své oblíbence v úřadě a vysvětluje to tak, že když dělá to má, tak je to zázrak a zasluhuje odměnu.

-----

Dokud ten někdo nebude stíhán, pranýřován, trestán, zavírán a odstraňovány následky jeho jednání, tak nehodlám přispět ani korunou navíc.

Když doma nebo v práci něco rozbiju, nebo nakoupím něco zbytečného, či zbytečně drahého, tak uznám svou odpovědnost a neházím ji na druhé, platím a hlavně se poučím.

S ekonomickým svědomím na mne nikdo nechoďte dokud nebude potrestán viník, nehodlám ani uvažovat o tom platit za jeho škody a jeho nechat užívat si.

5 0
možnosti
Foto

Však píšu, že POLITICI mají začít u sebe. Ale myslím, že kdyby občané připláceli (třeba i symbolickou částku) na státní dluh, tak by s větší rozvahou vybírali svoje zástupce a taky by je víc ledovali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 57
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1439x
Mám vzdělání a praxi v mnoha oborech, zejména v průmyslu, vzdělávání, výzkumu, umělecké tvorbě, popularizační a publikační činnosti a marketingu. Hodně se také věnuji literárním aktivitám. Vedu literární skupinu SIG Literární tvorba, vydala jsem sbírky básní Cesta za duhou./Jestli víte to, co já/, Stroj času, Když nastává odliv nadějí, Démanty v nás,  Dopisy, Na dně vesmíru našeho myšlení, básně a prózu Úlomky duhy, povídky Osudová a novelu Muškám neutečeš. Dále jsem přispěla do různých sborníků, jako například Opouštění ze soutěže Literární Varnsdorf 2016 nebo Za okny tma z prvního ročníku soutěže, kterou pořádá naše skupina. Knihy také graficky a výtvarně upravuji. Pocházím z umělecké rodiny, přispěla jsem do rodinné umělecké knihy Katalog 100 let výtvarné tvorby jedné rodiny.

Někdy v uměleckých oborech soutěžím, (mám nějaké úspěchy v literární tvorbě), ale prezentuji i malbu a fotografii, buď ve výstavních síních nebo na Internetu, jako například v této galerii https://www.e-moc-e.cz/malba-2020/. Mám ještě mnoho dalších zájmů, mezi něž patří pozorování a komentování společnosti, což dělám na blogu. Dlouho jsem vedla, dnes už neaktivní, blog http://kubickova.bigbloger.lidovky.cz/.